Receptet
Retroklassiker som flyger på nytt, nu med mer asiatisk touch. Den som vill laga helt veggo hoppar över kycklingen och lägger till paprika,morot, broccoli...
ca 500 g kycklinglårfilé
l blomkål (ca 500 g)
2 vitlöksklyftor
2 bananer
1/5 msk curry
3 msk tomatpure
l burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk mango chutney
1 msk färskpressad limejuice
1 dl rostade cashewnötter
limeklyftor och basmatiris
till servering olja salt
1. Sätt ugnen på 225'C.
Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter.
Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.
2. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stor stekpanna/gryta 3-4 minuter. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt blomkåI, vitlök, curry och tomatpure och stek ytterligare ett par minuter.
3. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tiilsätt mango chutney, bananer och limejuice. HälI över kyckling och sås i en ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter. Servera med limeklyftor och basmatiris.